Main

Aktuális projektek

Ásram projektek

 

ÁsramA Magyar Jóga Társulás az első olyan bentlakásos központ Magyarországon, mely kifejezetten a tradicionális jóga tanításainak lett szentelve. Ezen a helyen nem csak jógatechnikákat és életszemléletet tanítunk, hanem azokat a mindennapok során alkalmazzuk is. Az ásram munkahely, ahol többszintű munka folyik; dolgozunk a központ fenntartásán és fejlesztésén, valamint a saját személyiségünk jobbításán. A hely különlegessége, hogy tanulni és gyakorolni lehet a helyes élet alapelveit és módszereit, amik egyaránt táplálják a testet, az elmét és a lelket.

 

 

  1. Projekt – Adjuk össze az első házat az ásramban!

hz

Az ásram első házának építését 2014 őszén kezdtük el, és szeretnénk idén nyáron használatba venni. Az épületben lesz egy 90 négyzetméteres tér, amit foglalkozásokra és szállásként fogunk használni, télen pedig raktárként. A falak állnak, elkészült a víz és elektromos hálózat alapszerelése. Ezt követi a tető ácsolása és a tetőfedés, amire megvan a pénz, de a teljes befejezéshez további forrásokra van szükség. Ezek alapján a következő munkákhoz és termékekhez várunk támogatást:

  Vakolás: 450 ezer forint
Ablakok: 300 ezer forint
Járólap: 225 ezer forint
Ajtók: 300 ezer forint
Térkő járda: 170 ezer forint

 

   

  2. Projekt - Gyümölcsös kert öntözése

2014-ben telepítettünk egy mintegy 40 fából álló gyümölcsöst, és ennek csepegtetéses öntözését szeretnénk megoldani. Ehhez szükség van 100 méter gépi árokásásra, a vízvezeték elvezetéséhez, valamint a csepegtető rendszerhez csövekre és idomokra.
Földmunka: 50 ezer forint
Csepegtető rendszer: 35 ezer forint

   

   

  3. Projekt – Ösztöndíj a Bihar Yoga Bharati kurzusára

munger

A Bihar Yoga Bharati a világ elő jógaegyeteme, ahol magas szintű jógikus tanulmányokat lehet folytatni. A kurzusok Indiában, a Bihar állambeli Mungerben vannak, és az alaptanfolyam 4 hónapos és bentlakásos. Támogatókat keresünk ahhoz, hogy évente hozzá tudjunk járulni egy személy képzéséhez, aki anyagi lehetőségei miatt egyébként nem tudna kijutni erre.
Ösztöndíj összege: 300 ezer forint

   

   

  4. Projekt – Ászana, Pránájáma, Mudrá, Bandha könyv kiadása

apmb

Swami Satyananda Saraswati könyvét 2006-ban adtuk ki először, ami mostanra elfogyott. Nagy igény van arra, hogy újra megjelenjen, mert jógás körökben irányzattól vagy iskolától függetlenül ezt tartják a világ egyik legjobb jógakönyvének. A könyv új változatának tördelését és nyomdai előkészítését az önkénteseink végzik, adományt a nyomdai munkákhoz váruk.
Nyomdai munkák: 1,2 millió forint

 

 

 

  5. Projekt – Idős és magányos emberek támogatása

A Somogyi Szólád faluban évek óta támogatunk rászorulókat. E a projekt célja, hogy idős és egyedülálló emberek közül néhánynak rendszeres étkezést valamint télre tűzifát biztosítsunk. A támogatandó személyeket a helyi önkormányzat bevonásával választjuk ki.
Szükséges összeg: 300 ezer forint

   

   

  6. Projekt – Fizess be valakit jógatáborba!

 

hz

Sokak számára nem csak a nyári táborokon való részvétel, de még az ásramba való eljutás is anyagi nehézséget jelent. Ezért hoztuk létre ezt a projektet, amelyben a befolyt összeget rászoruló személyek program részvételi díjának és/vagy a szóládi ásramba való utazásának fedezésére fordítjuk.
A kurzusok átlagára: 30 ezer forint
Utazási költség egy alkalomra: 5 ezer forint

 

 

 

Hogyan küldhet adományt?

Banki átutalás: Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány,
CIB Bank: 10700505-66317678-51100005

Bankkártyás fizetés a CIB Bank biztonságos fizetési oldalán keresztül:

 

Adományát a CIB Bank internetes fizetési oldalán keresztül is utalhatja:
Bankkártyás adományozás

 

 


Bankkártyás fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.


Elfogadott kártyák

 

Kapcsolat:

info@satyananda.hu