Main

Nyári programok az Ásramban

Elvonulások, táborok


Június 29 - július 3. - Guru Púrnima elvonulás

Vezetik: Dr. Swami Mudrarupa Saraswati (Szerbia) és Swami Omgyanam Saraswati (Szerbia)

 

Sw_MudrarupaDr. Swami Mudrarupa Saraswati Satyananda Yoga tanár, orvos és jógaterapeuta, a Satyananda Yoga Academy Europe tanára. Swami Niranjanananda személyes tanítványaként tíz évig élt Indiában, ahol a Bihar Yoga Bharati, a világ első jógaegyetemének tanára volt. Rendkívül képzett jógaterapeuta, aki orvosként ötvözi a nyugati orvoslás módszereit a jóga és az ájurvéda ősi tudásával. Swami Mudrarupa nem csak nagy tudású tanító, hanem vonzó személyiség is, akinek nyugodtsága és sziporkázó humora azonnal megnyeri a szíveket.

 

 

Sw_OmgyanamSwami Omgyanam Saraswati Satyananda Yoga tanár, aki szannjászinként a guruja küldetését szolgálja. Kimagasló szinten tanít tantrikus meditációkat és jóga nidrát. Tapasztalatát Indiában szerezte, ahol guruja, Swami Niranjanananda személyes tanítványaként a Bihar Yoga Bharati, a világ első jógaegyetemének tanára volt. Jelenleg a belgrádi Satyananda Yoga Központot irányítja Swami Mudrarupával együtt, és ő is a Satyananda Yoga Academy Europe tanári karának tagja. Lenyűgöző személyiségű tanító, aki egyszerre inspirál szerénységével és hatalmas tapasztalatával.

 

 

Téma: A program középpontjában a guruk vagy spirituális mesterek ünneplése áll, akiknek nem kevesebbet köszönhetünk, mint azt, hogy ma jógát gyakorolhatunk. Ők őrizték meg számunkra ezt a tudományt sok évezreden át. A guru púrnima, vagyis a júliusi telihold a legfontosabb nap minden jógagyakorló számára; ilyenkor különleges alakalom nyílik a mesterhez fűződő lelki kapcsolat megerősítésére. Azok számára, akiknek még nincs gurujuk, szintén jó alkalom, hogy a gyakorlatokon és tanításokon keresztül kapcsolatban kerüljenek velük, és megismerjék a jóga igazi szellemiségét. Az előadások során tolmácsolást biztosítunk.

Szint: A program egyaránt alkalmas a jógában kezdőknek és haladóknak, 16-75 éves korig.

A program részei: satkarma, reggeli jógaórák, elméleti előadások, mantra jóga, meditáció, jóga nidrá relaxáció, karma jóga, illetve kirtan és havan (tisztító tűzszertartás).

Részvételi díj: mindössze 28000 forint +Áfa, ami tartalmazza teljes program és a napi 3 vegetárius étkezés árát.

Szállás: saját sátorban a Központ területén ingyenes. A faluban 2-3000 Ft/éj áron jó színvonalú szállások elérhetőek. Szállásigény bejelentése a jelentkezési lapon.

Bónusz: E program résztvevői ingyenesen vesznek részt Swami Muktibodhananda (Ausztrália) „A jóga bháva (a jóga érzése) megőrzése a mindennapokban” elnevezésű programján július 1-én. A bónusz értéke 9000 Ft +Áfa.

Regisztráció és szállás elfoglalása: 16.00-tól.
Programkezdés: június 29. 18.00.
Program vége: július 3. 19.00.

Helyszín: Magyar Jóga Társulás Központ, Szólád, Arany János utca

 

Mit hozzon magával?
Párna
Hálózsák
Ruhákat jógafoglalkozásokra és szabadtéri tevékenységekre
Felfedő, kendő és napszemüveg
Papucs és zárt cipő
Vizes palack
Tisztálkodási szerek (ha lehetséges biológiailag könnyen lebomló és nem illatosított termékeket hozzon) és törölköző
Elemlámpa
Ébresztőóra
Papír, íróeszköz

Mit ne hozzon magával?
Az ásramban nem szabad mobiltelefont, laptopot vagy más elektronikus kommunikációs eszközöket használni, és ezeknek a töltését sem tudjuk megoldani. Ennek oka, hogy ezen a helyen valódi elvonulásokat tartunk, amelyek során az ilyen eszközök alkalmazása eltereli a használó figyelmét az elvonulásról, és másokat is zavarhat vele. Ezért kérjük, önmaga és a környezete érdekében ne hozzon magával ilyen eszközöket!

Kérjük, a jelentkezési lap kitöltése előtt olvassa el az ásram szabályait: Ásram szabályok

 

Információ: info@satyananda.hu