Main

Satyananda Yoga órák

Óratípusok

 

Satyananda Yoga órák
90 perces foglalkozások a Bihar Yoga integrál szemléletnek megfelelően. A Bihar Yoga célja az emberi személyiség transzformálása és fejlesztése, ezért a kilencven perces jógaóráink több elemből állnak: mantra, ászana, mudra, bandha, pránájáma, jóga nidrá relaxáció és meditáció.

Satyananda Yoga Plusz
A 120 perces foglalkozások elméleti ismereteket is tartalmaznak, valamint hatha jóga, rádzsa jóga és mantra jóga gyakorlatokat a Bihar Yoga tanításai alapján.

Satyananda Yoga Extra
90 perces foglalkozások, melyek alapját a Bihar Yoga integrál szemléletének legmodernebb eszközei az úgynevezett jógakapszulák adják. Ezeket a foglalkozásokat azok számára ajánljuk, akik a jóga gyakorlataitól szeretnének tovább lépni a jóga szádhana, a jóga életmód és jóga kultúra felé, beépítve  a tudatosságot a mindennapjaikba, és kapcsolódva az élet pozitív értékeivel és a magasabb valósággal.

Háromnapos meditációs kurzusok
Havonta kétszer, három egymást követő napon tartjuk meditációs kurzusainkat, melyek során a Satyananda Yoga meditációs, koncentrációs és önismereti módszereit tanítjuk, mint az antar mouna, az ajapa japa, a trátaka, a kaya sthairyam, valamint az egyedülállóan különleges SWAN gyakorlat és meditáció. A program nyitott kezdők, haladók és minden spirituális kereső számára.

Jóga nyugdíjasoknak
Mivel a jóga egyaránt hat a fizikai és mentális területeinkre, használható arra, hogy pozitívan vegyük az idősödéssel járó kihívásokat. A jóga segít az egészség, az erő, az ízületi rugalmasság, a memória és a koncentráció fejlesztésében. Az órák részei a reálisan végrehajtható jóga pózok, légzések, mélyrelaxáció és meditáció. Az ide járó nyugdíjasok eszközöket kapnak, melyek használatával erősebbek és egészségesebbek lehetnek.

Satkarma – ősi tisztítógyakorlatok modern emberek számára
A jóga tisztítógyakorlatait nevezik satkarmának. Kifejezetten hatékony módszerek a fizikai és mentális egészség és a vitalitás megőrzésére vagy helyreállítására. A jóga számos satkarma gyakorlatot ismer, melyek közül mi hármat tanítunk minden hónapban egyszer, szombaton korán reggel. Ezek jótékonyan hatnak az emésztőrendszer, a légzőrendszer, az idegrendszer és az endokrin rendszer működésére. Bővebben a satkarmáról.

Mantra szádhana – a hangrezgésekben rejlő erő
A mantrák a jógik eszköztárának fontos részei. Hangok, melyek speciális rezgéseket keltenek. E rezgéseknek ellazító, nyugtató, lecsendesítő, összpontosító és gyógyító hatásuk van. A test energiarendszerén keresztül pozitívan hatnak a testi funkciókra, az elmére és az érzelmekre. A Satyananda Yoga három mantrát javasol napi használatra. Egyet a fizikai és mentális egészségért, egyet a bölcsesség és intuíció kifejlesztéséért, egyet pedig az optimista életszemléletért. Ezt az úgynevezett mantra szádhanát rendszeresen tanítjuk programjainkon.

 

 

Általános tudnivalók jógaórákról

 

Bejelentkezés és kapcsolat
Új résztvevőktől előzetes bejelentkezést kérünk e-mailben: info@satyananda.hu 

Átfogó jótékony hatások
A Bihar Yoga gyakorlatai alkalmasak a test karbantartására, az energiák és az érzelmek kezelésére, és az elme lecsendesítésére. A foglalkozások jótékony hatásai kiterjednek a fizikai, energetikai, mentális, lelki és spirituális területekre.
Időseket és fiatalokat, kezdőket és haladókat, egészségeseket és krónikus betegséggel (túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi panaszok) élőket is szívesen látunk óráinkon.


Tudatosság
Óráinkon a hangsúly a tudatosságon van, ugyanis a teljes figyelemmel és tudatossággal végzett rendszeres gyakorlás hatására következhet be a személyiség változása. A foglalkozások része a Sri Swami Satyananda Saraswati által kifejlesztett Yoga Nidra mélyrelaxációs technika is, melynek gyakorlása önmagában egy teljes szádhana (spirituális gyakorlat) lehet. 

Tanáraink
Jógaközpontunk tanárai sokéves képzésen szerezték tanári diplomájukat, és többen közülük éveket töltöttek Indiában, a Bihar School of Yogában.

Központ szabályok
A központ valamennyi foglalkozásán szükséges a váltóruha.  Elvárás, hogy a váltóruha legyen tiszta, és a foglalkozásokon résztvevők viseljenek laza, bő, nem testhez simuló ruházatot, hosszú nadrágot és felsőt.
Érkezés legalább negyed órával a kezdés előtt, hogy legyen idő átöltözni. A foglalkozások pontosan kezdődnek és fejeződnek be. Későket nem áll módunkban beengedni az órákra.
Mobiltelefon használata, hang és képfelvétel készítése tilos.
Higiéniai okokból az órák során használt zsebkendőt a viselt jógaruha zsebében kell tartani.
Jót tesz önmagának, ha a foglalkozások előtti másfél-két órában már nem eszik!

 

 

 

Kapcsolat

Bejelentkezés és kapcsolat
Új résztvevőktől előzetes bejelentkezést kérünk e-mailben: info@satyananda.hu 

Satyananda Yoga Központ,
Budapest, XIII. Szent István krt. 12 III. 1/a Kapucsengő: 51
Telefon: Bhaktananda: 30 270 0470, Csitra: 20 483 5836

 

Magyar Jóga Társulás, Szólád
Arany János utca, Az M7 autópálya 130 kilométerénél lévő szóládi lehajtótól 5 percre, Balatonszárszótól 4 kilométerre. Bővebben a Magyar Jóga Társulásról.