Main

Indiai utazás

Indiai utazás

 

A Satyananda Yoga Alapítvány évente szervez spirituális utazásokat Indiába. E tevékenységének célja, hogy a jóga eredeti tanai, gyakorlatai, filozófiája és életmódja iránt érdeklődők valódi jógaásramokban kapjanak tiszta képet a jógikus ismeretekről. Az utazás során a keresők hiteles spirituális mesterekkel, gurukkal találkozhatnak, akiktől lehetőségük van beavatást is kérni a jóga vagy a szannjásza tradíciókba.

A résztvevők ellátogatnak a világhírű Satyananda Yoga/Bihar Yoga tradíció ásramjaiba, amelyek a modernkori jóga fellegvárai. Személyesen láthatják Sri Swami Satyananda Saraswati szankalpájának beteljesülést Rikhiapeethben, amely a legtökéletesebben megvalósítja guruja, Sri Swami Sivananda Saraswati “Szeress, Szolgálj, Adj” tanítását. Láthatják Mungerben a világ első jógaegyetemét, a Ganga Darshanban működő Bihar Yoga Bharatit, ahol tanfolyamokon vehetnek részt. Lehetőségük van programokra látogatni a Paduka Darsanba is, amely Swami Niranjanananda Saraswati új mandátumának, a szannjásza tradíció fejlesztésének helyszíne.

Ezek az utazások nem túristautak. Az őszinte spirituális keresőknek ajánljuk, akik a jóga útján a hiteles és tiszta forrást keresik, és ezért az utazás idejére hajlandóak lemondani a megszokott kényelmükről és szokásaikról, és alkalmazkodnak a körülményekhez.

Tapasztalatunk alapján nem túlzás kijelenteni, hogy a legtöbb résztvevő számára ezek az utazások sorsfordító jelentőségűek, és meghatározó állomásai a spirituális fejlődésüknek.