Main

Indiai utazás 2016

Adj esélyt a boldogságnak – Indiai utazás 2016.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezzük a spirituális célú utazást Indiába, melynek indulási dátuma 2016. November 26.

 

Az utazás részei
Az utazás két fő részből áll. Az első részében Rikhiapeethben részt veszünk két jagján, a Sat Chandin és a Yoga Purnimán. A második részében ellátogatunk a Bihar School of Yogába, a világ egyik legkiemelkedőbb jógaiskolájába.  

 

Az utazás időtartama
A teljes utazás egy hónapig tart, de lehetőség van korábbi hazautazásra is, a rendelkezésre álló időtől függően.

 

fire

Jagja
A jagja az életmód változtatás eszköze. A jagják során megidézik a tiszta, isteni energiának valamelyik formáját, hogy az áldást, jólétet, egészséget, bőséget hozzon a résztvevőkre. Az energiának ez a magas formája képes előidézni a pozitív változást. Sokszor megtörténik, hogy a gyakorló legnagyobb erőfeszítései is eredménytelenek maradnak, de amint megtörténik az „isteni beavatkozás”, bekövetkezik a transzformáció. Ezért is hangsúlyozta sokszor Swami Satyananda, hogy szerencsés az, aki élete során akár csak egy jagján is részt tud venni.

 

Szent hely
jagjaA Rikhiapeeth Yogashram, a Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradíció egyik fő ásramja az a hely, ahol Swami Satyananda életének utolsó szakaszát töltötte. A világon mindenütt szentnek tartják azokat a helyeket, ahol egy szent vagy megvilágosodott élt és elérte a szamádhi állapotát. Ezek a helyek különböznek a világi helyektől. A különbség az energiákban van; a zarándokhelyek vagy szent helyek spirituálisan töltöttek. Ilyen hely Rikhiapeeth is, ahol Swami Satyananda, a modern kori szent élt és dolgozott az emberekért, és ahol megvalósította a legmagasabb szintű Szolgálj, Szeress, Adj tanításokat. Utazásunk különlegessége, hogy nem csak tanúi lehetünk ennek, hanem részesei is. A széván, szolgálaton keresztül magunk is hozzátehetünk valamit e hely és a környék embereinek fejlődéséhez, felemelkedéséhez.

 

Jóga
Utazásunk második részét a Bihar School of Yoga másik fő ásramjában, a mungeri Ganga Darshanban töltjük, ahol részt veszünk a Yoga Chakra III. szemináriumon. A programot Swami Niranjanananda Saraswati, a tradíció spirituális vezetője tartja. Naponta lesznek jógaórák, meditációk, jóga nidrá relaxáció, karma jóga és mantra jóga gyakorlások.

 

Program
November 26. Indulás Budapestről.
November 27. Találkozó Delhiben legkésőbb 16 órakor.
November 28. Érkezés a Rikhiapeeth ásramba.
November 30 - December 4. Sat Chandi jagja.
December 10-13. Yoga Purnima jagja.
December 15. Utazás a Ganga Darshanba, Mungerbe.
December 19-23. Yoga Chakra III. Swami Niranjanananda vezetésével.
December 24. Érkezés Budapestre.

 

 

Költségek – tájékoztató jellegű információ
Repülőjegy - mindenki maga veszi meg, kb. 150000 Ft; találkozó Delhiben, November 27-én, legkésőbb 16 órakor.
Vízum – mindenki egyénileg intézi, kb. 16000 Ft.
Oltások - mindenki egyénileg intézi, saját döntés alapján, kb. 15000-250000 Ft.
Yoga Chakra III. program részvételi díj € 300
Indián belüli transzfer/utazás/szállás/adomány az ásramokban kb. € 350, amit szeptember 26-ig kell befizetni készpénzben.

 

Jelentkezési határidő: szeptember 20.
Jelentkezés módja: e-mailben: info@satyananda.hu

 

Az utazó csoport tagjai számára személyes megbeszélést tartunk szeptember 23-án, pénteken este 18 órakor, Budapesten, ahol választ kaphatnak az úttal kapcsolatos kérdéseikre. A megjelenés az utazók számára kötelező.

 

További információt a jelentkezőknek küldünk e-mailben.