Main

Indiai utazás 2017

Indiai utazás 2017.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezzük a csoportos utazást Indiába, melynek indulási dátuma 2017. november 1, visszaérkezés december 5.

 

Az utazás időtartama
A teljes utazás egy kb. hónapig tart, de lehetőség van korábbi hazautazásra is a rendelkezésre álló időtől függően.

Az utazás részei
Az utazás két fő részből áll. Az első részében ellátogatunk a Bihar School of Yogába, a világ egyik legkiemelkedőbb jógaiskolájába, ahol részt veszünk egy hatha jóga kurzuson. A második részt a Rikhiapeethben lévő Satyananda Yoga ásrammban töltjük, ahol két jagján, a Sat Chandin és a Yoga Purnimán veszünk részt.

Jóga
Utazásunk első részét a Bihar School of Yoga fő központjában, a mungeri Ganga Darshanban töltjük, ahol részt veszünk a Hatha Yoga kurzuson. A programra Swami Niranjanananda Saraswati, a tradíció spirituális vezetőjének jelenlétében kerül sor.. Naponta lesznek jógaórák, meditációk, jóga nidrá relaxáció, karma jóga és mantra jóga gyakorlások.

Szent hely
Swami Satyananda életének utolsó 20 éves szakaszát a Rikhiapeeth Yogashramban töltötte. A világon mindenütt szentnek tartják azokat a helyeket, ahol egy szent vagy megvilágosodott élt és elérte a szamádhi állapotát. Ezek a helyek abban különböznek a világi helyektől, hogy spirituális energiával töltöttek. Ilyen hely Rikhiapeeth is, ahol Swami Satyananda megvalósította guruja, Swami Sivananda legmagasabb szintű Szolgálj, Szeress, Adj tanításait. Utazásunk különlegessége, hogy nem csak nézői vagy szemlélői lehetünk e különleges eseményeknek, hanem résztvevői is. A széván, szolgálaton keresztül magunk is részeseivé válunk  Swami Satyananda víziója megvalósításának.

Jagja
A jagja az életmód változtatás eszköze. A jagják a sok ezer évvel ezelőtti tantrikus és védikus korokból fennmaradt ősi rituálék, melyek célja a tiszta vagy isteninek is nevezhető energia valamely formájának megidézése tűzszertartás, hangformulák (mantrák) és az önzetlen adás eszközein keresztül.  E jagják célja, hogy áldást, jólétet, egészséget, bőséget hozzanak a résztvevőkre. A jagja során generált energia képes előidézni a pozitív változást a résztvevők életében. Sokszor megtörténik, hogy a gyakorló legnagyobb erőfeszítései is eredménytelenek maradnak, de amint megtörténik az „isteni beavatkozás”, bekövetkezik a transzformáció. Ezért is hangsúlyozta sokszor Swami Satyananda, hogy szerencsés az, aki élete során akár csak egy jagján is részt tud venni.

 

Program
November 1. Indulás Budapestről
November 2. Találkozó Delhiben legkésőbb 16 órakor.
November 3. Érkezés a Ganga Darshanba, Mungerbe.
November 4-10. Hatha Yoga kurzus
November 15. Utazás a Rikhiapeeth ásramba
November 19-23. Sat Chandi jagja
November 30-december 3. Yoga Purnima jagja
December 3. Utazás Delhibe
December 5. Érkezés Budapestre.

 

Költségek – tájékoztató jellegű információ
Repülőjegy - mindenki maga veszi meg, kb. 150000 Ft; találkozó Delhiben, november 2-án, legkésőbb 16 órakor.
Vízum – mindenki egyénileg intézi, kb. 16400 Ft.
Oltások - mindenki egyénileg intézi, saját döntés alapján, kb. 15000-250000 Ft.
Hatha Yoga kurzus részvételi díj € 200
Indián belüli transzfer/utazás/szállás/adomány az ásramokban kb. € 350

Jelentkezési határidő: szeptember 15.
Jelentkezés módja: e-mailben: info@satyananda.hu

 

Az utazó csoport tagjai számára személyes megbeszélést tartunk szeptember 22-én, pénteken este 18 órakor, Budapesten, ahol választ kaphatnak az úttal kapcsolatos kérdéseikre. A megjelenés az utazók számára kötelező.

 

További információt a jelentkezőknek küldünk e-mailben.