Main

Önkéntesség

Önkéntesség

 

Az önkéntesség több ok miatt is kiemelt helyet kap tevékenységeinkben. Az egyik, hogy önkéntességen alapuló civil szervezet vagyunk. Olyan alapítvány vagyunk, melyben senki nem kap vagy vesz fel fizetést az itt végzett tevékenységekért. Vagyis számunkra az önkéntesség alaptevékenység.

A másik ok, hogy a másokért való áldozathozatal gyakorlati része tradíciónknak, a Satyananda Yoga/Bihar Yogának. Paramgurunk, Sri Swami Sivananda fő tanítása így kezdődik: „Szolgálj, Szeress, Adj”. Sri Swami Satyananda, aki az ő tanítványa és a mi iskolánk alapítója volt, szintén ezeket az elveket élte és tanította élete során, így mi is ezt az utat próbáljuk követni.

A harmadik ok, hogy azt látjuk, sokan szeretnének önzetlenül adni, másoknak jót tenni, de nem mindig találnak rá módot. Számukra szeretnénk lehetőségeket kínálni azzal, hogy igyekszünk rendszeresen olyan projekteket tervezni és megvalósítani, melyekhez szívesen csatlakoznak.  Ezek során örömmel fogadunk minden fizikai vagy szellemi segítséget és tárgyi vagy anyagi hozzájárulást. 

Projektjeink, melyekben önkéntesként lehet részt venni
Betegek és rászorulók támogatása, hátrányos helyzetű gyermekek támogatása, ingyenes jógaoktatás iskolákban és kórházakban és egészségügyi intézményekben, ingyenes előadások és jógaórák, ingyenes egyéb jógaprogramok szervezése, jóga irodalom angol-magyar fordítása, jógakönyvek kiadása, ingyenes elektronikus havi jógaújság kiadása, Indiába spirituális utazás ingyenes szervezése, jótékonysági akciók, adománygyűjtés, ruhagyűjtés, Karácsonyi ajándékosztás rászorulóknak, önkéntes munkavégzés a szóládi Magyar Jóga Társulás központban.

Hogyan lehet önkéntesnek jelentkezni?
Az alapítvány e-mail címén, megadva a nevét és életkorát, röviden bemutatva önmagát (végzettség, szakmai tapasztalat), és megnevezve a projektet, amihez csatlakozna.

 

 

Kapcsolat

Önkéntesek jelentkezését várjuk a projektjeinkhez, és szívesen fogadunk megvalósítható ötleteket, amelyekkel közvetett vagy direkt módon hozzájárulhatunk embertársaink fizikai, mentális, érzelmi és spirituális jól-létéhez.

Kapcsolat: info@satyananda.hu